ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

logomsu 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός στον σύγχρονο κόσμο»

 

Το διεθνές θερινό σχολείο ρωσικής γλώσσας «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός στον σύγχορνο κόσμο» οργανώνεται από τους καθηγητές και τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου Μόσχας Μ.Β. Λομονόσοβ και του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Ημερομηνίες: 23 – 29 Ιουνίου 2019.

Τόπος: Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού (Ίδρυμα «Ρωσικός Κόσμος») του Δ.Π.Θ.

Η εκδήλωση αυτή είναι μοναδική καθώς οι συμμετέχοντες του θερινού σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τελειοποιήσουν τις δεξιότητες χρήσης της ρωσικής γλώσσας, να γνωρίσουν τη ρωσική λαϊκή παράδοση, τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής νοοτροπίας, καθώς επίσης να έρθουν σε επαφή με τους συνομήλικούς τους από τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Κίνα και άλλες χώρες του κόσμου.

Η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας στο θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί βάσει ειδικής μεθόδου σε τμήματα 10-12 ατόμων (αναλόγως με την κατάκτηση του γλωσσικού επιπέδου). Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες πρακτικών μαθημάτων.

Τα μαθήματα της ρωσικής γλώσσας έχουν ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του προφορικού λόγου των σπουδαστών, της καλλιέργειας των πρακτικών ρητορικών δεξιοτήτων: ξεκάθαρου λόγου, συνοχής, εκφραστικότητας κ.ά. Στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να ξεπεράσει ο σπουδαστής τον ψυχολογικό φραγμό κατά τη δημόσια ομιλία.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα το πρωί. Κάθε μάθημα θα διαρκεί 4 ώρες. Τα απογεύματα στους σπουδαστές θα προτείνονται διάφορες δραστηριότητες με θέμα τον ρωσικό πολιτισμό και τη διασκέδαση (καλλιτεχνικά εργαστήρια: μαθήματα φωνητικής, λαϊκού χορού, αρχών της ρητορικής, αρχών της εφαρμοσμένης τέχνης, της ζωγραφικής πάνω στη ματριόσκα κ.λπ.) και, φυσικά, ταξίδι στη θάλασσα και στα βουνά.

Για τους φοιτητές, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους υποψηφίους διδάκτορες και τους νέους καθηγητές προτείνεται το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Μεθοδολογία διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας ως ξένης για τους νέους καθηγητές» (20 ώρες πρακτικών μαθημάτων) είναι το πρόγραμμα που θα συστήσει τους σπουδαστές με τη μεθοδολογία διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας ως ξένης και τη δραστηριότητα του διδάσκοντα, με την ιδιαιτερότητα των σύγχρονων θεωριών και μορφών οργάνωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τις νέες μεθόδους και τα διδακτικά εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται στον τομέα της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, καθώς επίσης και με τις ιδιαιτερότητες του τομέα γεωγραφίας-πολιτισμού και γλωσσολογίας-γεωγραφίας-πολιτισμού σε ξένο κοινό.

Γλώσσα εργασιών όλων των προγραμμάτων: ρωσική.

 

Τρόποι συμμετοχής στο θερινό σχολείο:

1. Συμμετοχή στα πρακτικά μαθήματα και δραστηριότητες χωρίς έκδοση βεβαίωσης συμμετοχής. Δωρεάν.

2. Συμμετοχή στα πρακτικά μαθήματα και δραστηριότητες με έκδοση βεβαίωσης συμμετοχής, συμμετοχή στις εκδρομές στη Θράκη και στο δείπνο Gala. Κόστος: 50 ευρώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιουνίου 2019.

Για να λάβετε συμμετοχή στο θερινό σχολείο πρέπει να αποστείλετε συμπληρωμένη αίτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να τη συμπληρώσετε στο Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. στη διεύθυνση Π. Τσαλδάρη 1, κτίριο Β΄, Κομοτηνή.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να στείλετε γραπτό μήνυμα στο Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να καλέσετε στο τηλ. +30 2531039378.

 

Επικοινωνία

Π. Τσαλδάρη 1, κτίριο Β’

Ελλάδα, Κομοτηνή

  • dummy+30 25310 39378

  • dummy info@ruscentrekomotini.gr

Newsletter

Γράψτε το email σας για να σας αποστέλλουμε περισσότερες πληροφορίες

Search