ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

Στο Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού έλαβε χώρα εκδήλωση με θέμα τη λογοτεχνική Μετάφραση. Το Σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από τη γέννηση του οικουμενικού συγγραφέα Φιόντορ Μ. Ντοστογιέφσκι. Η δράση αυτή αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. . Το Ρωσικό Κέντρο προκειμένου να προσδώσει στην εκδήλωση μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσκάλεσε καθηγητές από την Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά.

Συγκεκριμένα, τις εισηγήσεις τους διάβασαν οι: Γκαρμπόβσκι Νικολάι Κωνσταντίνοβιτς (Ακαδημαϊκός, Ρωσική Ακαδημία Εκπαίδευσης, Διευθυντής της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης Κρατικού Πανεπιστημίου «Μ.Β. Λομονόσοβ» Μόσχας, Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών), Κόστικοβα Όλγα Ίγκορεβνα (Διδάκτωρ φιλολογίας, Επίκουρη Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια Διευθυντή της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης Κρατικού Πανεπιστημίου «Μ.Β. Λομονόσοβ» Μόσχας), Εσάκοβα Μαρία Νικολάεβνα (Διδάκτωρ φιλολογίας, Επίκουρη Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια Διευθυντή για θέματα διεθνών σχέσεων της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης Κρατικού Πανεπιστημίου «Μ.Β. Λομονόσοβ» Μόσχας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί ενδιαφερόμενοι που μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα ως ξένη. Εξ αποστάσεως παρακολούθησαν το σεμινάριο και πολλά άτομα από χώρες του εξωτερικού (Σλοβακία, Ρωσία, βουλγαρία, Τσεχία) οι οποίοι έστειλαν ευχαριστίες για αυτή τη δυνατότητα που τους δόθηκε.

Οι δράσεις όμως του Κέντρου θα συνεχιστούν και αύριο με το σεμινάριο διδακτικής της Μετάφρασης το οποίο θα ξεκινήσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Βρείτε τον σύνδεσμο στην ανακοίνωση που ακολουθείhttps://www.ruscentrekomotini.gr/index.php/ru/component/content/article/108-ob-yavleniya/290-mezhdunarodnyj-nauchno-obrazovatelnyj-seminar-didktika-perevoda-v-tsifrovuyu-epokhu?Itemid=634

dsc_0021.jpg
dsc_0033.jpg
dsc_01682.jpg

Επικοινωνία

Π. Τσαλδάρη 1, κτίριο Β’

Ελλάδα, Κομοτηνή

  • dummy+30 25310 39378

  • dummy info@ruscentrekomotini.gr

 

Newsletter

Γράψτε το email σας για να σας αποστέλλουμε περισσότερες πληροφορίες

Search