ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ON LINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «ПОКА ВСЕ ДОМА»

Το Κέντρο Ρωσικής γλώσσας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ» διοργανώνουν πρακτικά μαθήματα στη ρωσική γλώσσα (1ος κύκλος) από τις 17 έως 31 Μαρτίου 2021 μέσω τηλεκπαίδευσης. Οι φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών προσκαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (αρχείο word) για το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού www.ruscentrekomotini.gr και να τη στείλουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 7 Μαρτίου.

online-praktikim-.png

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σκοπός Προγράμματος: η ανάπτυξη των επικοινωνιακών ικανοτήτων των φοιτητών, η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων και ομιλίας.

Τα πρακτικά μαθήματα στοχεύουν στην επέκταση του λεξιλογίου, στην συστηματοποίηση του λεξιλογίου σύμφωνα με τις θεματικές και γραμματικές αρχές, στην ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων ακρόασης, ανάγνωσης και ομιλίας. Την βάση του Προγράμματος αποτελούν πρωτότυπα κείμενα με θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή επικοινωνία.

Το εκπαιδευτικό υλικό που έχει επιλεγεί γι’ αυτόν τον σκοπό, παρέχει την δυνατότητα μιας συναρπαστικής εικονικής «κατάδυσης» στον πολιτισμό και την ζωή της σύγχρονης Ρωσίας. Οι σπουδαστές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την ζωή των Ρώσων, «να τους επισκεφθούν στο σπίτι τους» και να μάθουν για τις ασχολίες τους.

Το ουσιαστικό χαρακτηριστικό του μαθήματος είναι ότι εξετάζει θέματα, που σχετίζονται με τυπικές καταστάσεις καθημερινής επικοινωνίας: γνωριμία, επίσκεψη σε σπίτι, αγορά και παραγγελία φαγητού, ρούχων και δώρων, συζήτηση σχετικά με εορταστικές παραδόσεις, ασχολίες και χόμπι.

Εκτός από τα πρακτικά μαθήματα ρωσικής γλώσσας, οι σπουδαστές θα μπορούν να λάβουν μέρος σε master classes σχετικά με τις τεχνικές του προφορικού λόγου, που στοχεύουν στην ανάπτυξη δημιουργικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Σκοπός των μαθημάτων είναι η άρση του ψυχολογικού εμποδίου, που συνδέεται με την δημόσια ομιλία, η ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης και πρωτοβουλίας, καθώς και η ενθάρρυνση των σπουδαστών να μελετήσουν βαθύτερα τη ρωσική γλώσσα.

Η On Line Πρακτική στην Ρωσική γλώσσα ««Пока все дома» θα είναι χρήσιμη και για εκείνους που ειδικεύονται στην διαπολιτισμική επικοινωνία.

Όλα τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επικοινωνία

Π. Τσαλδάρη 1, κτίριο Β’

Ελλάδα, Κομοτηνή

  • dummy+30 25310 39378

  • dummy info@ruscentrekomotini.gr

 

Newsletter

Γράψτε το email σας για να σας αποστέλλουμε περισσότερες πληροφορίες

Search